zondag 24 november 2013

5 styling tips voor de feestdagen


Wie mij volgt op facebook of instagram heeft het waarschijnlijk al voorbij zien komen. Een tijdje geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan een feestdagen pagina voor het magazine voor de Helftheuvel, een winkel centrum hier in Den Bosch. Natuurlijk leek me dit super leuk en ben ook erg trots op het resultaat.

Ik geef in het magazine 5 tips voor styling voor de feestdagen op een out of the box en low budget manier. Dat mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Lees hieronder mijn 5 tips:

1.       Sfeer aan tafel

Met de feestdagen besteed je een hoop tijd aan tafel. Dus is het extra leuk om tijd te besteden aan de styling ervan. Dit hoeft zeker niet veel te kosten als je aankleding gebruikt die je in de natuur kunt vinden! Vul bijvoorbeeld weckpotten met takken of dennenappels. In combinatie met kerstballen of een mooi tafelkleed geeft dit een gezellige sfeer waardoor iedereen nog lang zal willen blijven natafelen!


2.       Persoonlijke touch

De kerst dagen vier je met de mensen die voor jou het belangrijkste zijn! Dit mag je ook zeker laten merken door persoonlijke aandacht te besteden aan je gasten. Doe dat bijvoorbeeld met deze leuke sloophouten bordjes waar je op kunt krijten! Iedereen krijgt een bordje met zijn of haar naam! Of gebruik ze gewoon voor leuke teksten in kerstsfeer! Merry Christmas!3.       Kerstboom 2.0

Wil je graag een kerstboom maar hou je niet van die uitvallende naalden? Of wil je meer de Scandinavische sfeer in huis halen? Ga voor een sloophouten kerstboom! Leuk om gewoon hout te laten, maar ook mooi met een white wash look! Dit exemplaar is te koop via www.out-of-the-box.nu/kerst4.       It’s a (gift) wrap!

Cadeaus maken een belangrijk onderdeel uit van de feestvreugde! Sinterklaas en vooral kerst is een moment waarop je kunt echt kunt uitpakken met inpakken! Gebruik bijvoorbeeld kraftpapier en stempels om een persoonlijke boodschap op je cadeau te stempelen! Kraftpapier en letterstempels zijn te koop bij de Hema in de Helftheuvel.

Een bakkerstouwtje eromheen en dennenappels om het af te maken! Ook leuk (en erg low budget) gebruik oude kranten om je cadeaus mee in te pakken!  Een krijtbordtag geeft de mogelijkheid voor een leuke boodschap! Maak je cadeau af met een takje van de dennenboom. It’s a (gift)wrap!5.       Doe-Het-Zelf Slinger

Dat feestelijke versiering zeker niet duur hoeft te zijn bewijst deze doe-het-zelf tip. Deze low budget slinger gemaakt van dennenappels geeft een super leuke sfeer. Ga op zoek in het bos naar mooie exemplaren. Kun je ze niet vinden? Bij de Xenos op de Helftheuvel vind je mooie grote  dennenappels in een netje voor maar 2 euro! Spuitbussen verf zijn verkrijgbaar in allerlei tinten. Kies voor wit of juist voor pastelkleuren. Ook leuk, verf met koper of brons effect!

Stap 1:
Wat heb je nodig voor deze slinger? Natuurlijk de dennenappels, een spuitbus verf in kleur naar keuze en een stuk touw.Stap 2:
Spuit de dennenappels in de gewenste kleur. Als je wit gebruikt krijg je een mooi sneeuw effect. Wil je de originele kleur van de dennenappels niet meer zien?  Laat ze dan tussendoor opdrogen en breng meerdere lagen verf aan.


Stap 3:
Vervolgens knoop je de dennenappels aan het touw. Hou er rekening mee dat je ze allemaal op dezelfde afstand van elkaar knoopt. Stap 4:
Hang ze op aan de muur of gebruik ze als decoratie in je kerstboom!Dit waren mijn tips voor de feestdagen! Wat is jouw favoriet?

Xx Jody

Geen opmerkingen:

Een reactie posten