vrijdag 10 mei 2013

10 top tips voor hip en low budget trouwen




Okee, het is crisis. Dat weten we ondertussen al wel. Maar wie zegt dat je tijdens een crisis geen goed feestje kunt geven? Hier de 10 beste bespaar tips voor je bruiloft zodat het een super dag wordt en er naderhand geen stofwolken uit je portemonnee komen!


Tip 1 De datum

Heb je geen speciale datum in je hoofd wanneer de grote dag moet plaats vinden en vind je het geen probleem om door de weeks te trouwen? In iedere gemeente zijn er dagen dat je gratis (ja gratis) kunt trouwen!
Vaak is dit op maandag of dinsdag rond 9 uur 's morgens. Ja, je moet er wel vroeg je bed voor uit maar, who cares! Des te langer kunnen jullie genieten van je speciale dag!

Tip 2 locatie, locatie, locatie

Vaak is de locatie de grootste uitgavenpost op je bruiloft. Gelukkig kun je hier goed op bezuinigen zonder het minder leuk te maken. Kijk eens in je familie of vriendengroep, is er iemand met een mooie tuin of groot huis waar je gebruik van kunt maken? Of is je eigen huis groot genoeg om het aantal gasten te kunnen ontvangen? Huur een grote BBQ, zet een paar vuurkorven en gezellige kaarsjes neer. Als het 's avonds koud wordt is het lekker om een paar dekentjes neer te leggen waar je gasten onder kunnen zitten. Zorg voor een grote zinken teil of kruiwagen en vul deze met ijsklontjes en Mexicaanse biertjes! Niet alleen gezellig maar ook lekker!


Tip 3 Vintage

Veel geld uitgeven voor een mooie trouwjurk? Het hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je gaat voor vintage! Er zijn speciale websites en winkels die gespecialiseerd zijn in tweedehands en vintage trouwjurken. Wie weet heeft je moeder of oma nog wel haar oude trouwjurk (of andere jurk) in de kast hangen. Waarschijnlijk vinden ze het ontzettend leuk als jij hierin wil trouwen! Denk niet alleen aan een jurk maar ook aan bijvoorbeeld sieraden! Niet alleen super mooi maar zo hebben ze ook nog eens een emotionele waarde!

Tip 4 Styling

Bruiloften met als thema DIY of vintage zijn niet voor niets super populair. Het is een ontzettend leuke manier om de styling persoonlijk te maken en betaalbaar! Voor leuke DIY tips kun je natuurlijk mijn blog blijven volgen. Vintage aankleding vind je in een kringloop winkel of op de rommelmarkt. Denk hierbij aan theekopjes, een typmachine, oude koffers enzovoorts. Hou ook de etalages van je favoriete winkels in de gaten. Vaak kun je de producten die ze hierin gebruiken overkopen of gratis meenemen op het moment dat een seizoen is afgelopen. Zo krijg je super styling producten voor een klein prijsje!

Tip 5 Bloemen

Maak je eigen boeket van lavendel, fluitekruid, hyacinten, pioenrozen of gerbera's. Zet deze overal neer in kleine flesjes en maak er een lekker fleurig geheel van. Zorg voor een oud melkkratje en zet hier flesjes in met bloemen. Of strooi lavendel op de tafel waar je met je gasten aan gaat eten. Goedkoop maar heel erg leuk!


Tip 6 de Taart


Als je een officiële bruidstaart besteld ben je al snel € 300,- lichter. Dat kan goedkoper en leuker!
Vraag aan je moeder, schoonmoeder, tante, beste vriendin of ze allemaal een lekkere taart willen bakken. Ieder zijn eigen specialiteit. De een is culinair wat meer begaafd dan de ander en zal dus voor volledig zelfgemaakt gaan, de ander maakt misschien een taart uit een pakje. Maar dat geeft niets als het maar smaakt! Het staat ook nog eens ontzettend gezellig. Beschilder wat houten bordjes met krijtbord verf en zet er bij wat voor een taart het is en wie deze hoogstandjes heeft gemaakt!
Tip 7 Fotograaf
Bij het woord bruiloft gaat voor menig fotograaf de kassa rinkelen. Wil je verzekerd zijn van mooie foto's maar geen belachelijke bedragen betalen? Ga op zoek naar kunstzinnige fotografen. Grote kans dat deze fotografen met de leukste ideeën komen voor bijzondere foto's! Ook kun je ervoor kiezen om een fotograaf niet de hele dag aanwezig te laten zijn, kies de belangrijkste momenten voor jou. Doe een fotoshoot met z'n tweeën of met een paar gasten. Voor feestfoto's kun je kijken naar mijn ideeën met instagram, lees mijn post over een online wedding.

Tip 8 Vervoer



Wie heeft eigenlijk gezegd dat je met een auto aan moet komen bij het stadhuis? Neem gewoon de fiets!! Uiteraard kleed je je fiets aan als "bruidsfiets" inclusief just married bordje en rammelende blikjes! Je kunt er nog voor kiezen om allebei een fiets te nemen. Maar als dit niet gaat met je jurk ga je toch gewoon achterop! Ruimte voor je bruidsboeket heb je ook als je voorop een leuk mandje zet.

Tip 9 Uitnodigingen
 

Je hoeft niet altijd een vormgever in te huren voor een mooie uitnodiging. Vorm met scrabble letters een tekst, zet een fotolijstje neer met jullie foto en maak van dit geheel zelf leuke foto! Gooi er een filter overheen via instagram of een andere app en je hebt iets leuks gemaakt! Of regel een krijtbord en leef je hierop uit met je teksten. Ook hiervan maak je een mooie foto en klaar is je uitnodiging. Nu kun je er voor kiezen om dit te laten afdrukken en op te sturen maar, in deze digitale tijden kan het toch ook gewoon op de mail gezet?

Tip 10 Stel prioriteiten

Op het moment dat je weet dat je gaat trouwen plan je een avondje met z'n tweetjes. Bedenk samen goed wat jullie het belangrijkste vinden aan je bruiloft! Blijf niet hangen in standaard bruiloft plannen en durf anders te denken! Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er veel mensen aanwezig zijn? Denk er dan aan om je ceremonie om 19.30 uur te laten plaatsvinden. Daarna proosten met taart en champagne en het feest barst los! Sta je ervoor open dat je ceremonie en feest op een andere dag plaatsvinden? Ga op dinsdag gratis trouwen en geef op zaterdag een feest! En wie zegt er trouwens dat je niet 's middags een goed feestje kunt geven? Ook leuk voor de kids, want die kunnen het hele feest aanwezig zijn.
Stel daarnaast voor ieder onderdeel een budget en hou je hier dan ook goed aan! Je kunt het zo duur maken als je zelf wil maar met deze tips kun je het ook zo goedkoop maken als je zelf wil!

Kom je er toch niet helemaal uit?
Ik kom graag een avondje mee brainstormen hoe je het beste uit jullie bruiloft haalt! Interesse? Laat een berichtje achter!

Binnenkort komt mijn website online en kun je ook op andere manieren contact opnemen.

Xx Jody

6 opmerkingen:

  1. Super leuk dit Jody! Wist helemaal niet dat je ook een blog heb :)
    Ik volg je nu en ook op fb!

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee Meis,

      Dankjewel! Ik zag het inderdaad op facebook :)
      kun je mij even terug volgen, haha:p
      Hopelijk slaat het net zo goed aan als die van jou:)

      Xx Jody

      Verwijderen
  2. Bedankt voor de tips, alle inspiratie is welkom natuurlijk! Ga binnenkort ook naar een Wishes&Weddings trouwbeurs voor meer ideeën. Leuke blog ook, ik blijf lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super handige tips! Aankomende zomer ga ik trouwen, dus heb niet zo heel veel tijd om te sparen. Ik moet dus overwegen wat ik wel en wat ik niet ga uit besteden. 1 ding dat ik wel zeker weet is dat ik een Professionele fotograaf ga inhuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En voor een avondvullend programma met Dj en geluid en diverse leuke shows ga je naar http://compleetfeest.com Een compleet feest voor een laag budget!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En voor een avondvullend programma met Dj en geluid en diverse leuke shows ga je naar http://compleetfeest.com Een compleet feest voor een laag budget!

    BeantwoordenVerwijderen