vrijdag 31 mei 2013

de 10 beste Out of the Box gastenboek ideeënBezig met het plannen van je bruiloft en wil je een bijzonder gastenboek? Hieronder de 10 meest Out of the Box ideeën!


1. Flessenpost
 
bron: pinterest en byZenz
 

Koop een mega fles en zet deze bij de ingang van jullie feestzaal neer. Iedereendie binnenkomt mag een briefje pakken en een wens voor jullie in de fles doen.Erg leuk om na de bruiloft in je huis neer te kunnen zetten als decoratie. Om de zoveel tijd kun je een briefje uit de fles pakken om te lezen. Deze buikflessen verkopen ze bij duurdere woonwinkels maar heb je ook bij de Xenos. Erg leuk om hiervoor te gebruiken!

2. Handmade

 
Vind je het idee van een gasten boek gewoon erg leuk maar wil je wel een bijzonder boek? Kijk eens op de site van Rox and San. Fotografen met een voorliefde voor vintage fotografie. Ze maken zelf erg mooie producten waaronder gastenboeken. Zeker als je een vintage thema aan je bruiloft geeft mogen deze boeken niet ontbreken. 

3. Werelds

Zijn jullie een stel wat veel landen bezoekt of net samen op wereldreis is geweest? Dan is dit echt een idee voor jullie! Haal een oude wereldbol van zolder of koop er een in een kringloopwinkel/op de rommelmarkt. Regel daarnaast een paar zwarte stiften en voilá: je gastenboek.

4. Typemachine

Oké oké, je ziet ze misschien al wat vaker voorbij komen. Maar het blijft zo'n super leuk idee! Een vintage typemachine als gastenboek. Als je geluk hebt loop je in de kringloopwinkel tegen een werkend exemplaar aan. Laat je gasten hier leuke briefjes op typen en hang ze op om te showen. Je kunt ze daarna natuurlijk bundelen tot een boekje. Eventueel kun je dit ook combineren met idee nummer één. Gasten typen eerst een tekstje op de typemachine en doen deze daarna in de fles.

5. Polaroid
 

 
Laat je gasten met een polaroid camera foto’s maken. Met de foto’s die worden gemaakt kun je meerdere verschillende dingen doen. Hang ze bijvoorbeeld aan wasknijpers door de zaal of tegen een wand als decoratie. Of plak ze in een fotoboek zodat mensen er nog een wens bij kunnen schrijven.

6. LP’s


Muziekfans? Wat dacht je van oude lp’s waar mensen hun berichtjes op kunnen zetten? Gebruik stiften met lichte kleurtjes zodat het lekker opvalt.

7. Thumprint
Er leuk idee voor een persoonlijke touch… Letterlijk en figuurlijk! Laat al je gasten een vingerafdruk zetten bij binnenkomst.  Als je vooraf al een leuk plaatje zoals een boom of een fiets tekent zie je later iets terug in het kunstwerk.
8. You’ve got mail

Wederom naar de kringloopwinkel of op marktplaats zoeken. Dit keer naar een oude brievenbus! Koop leuke ansichtkaarten in wat voor stijl je ook wilt. Laat je gasten op de kaartjes leuke boodschappen schrijven en die gooien ze in de brievenbus. You’ve got mail!

9. Puzzeled


Laat een puzzel maken met een leuke foto van een loveshoot voorafgaand aan je bruiloft. Of maak gebruik van een trouwlogo wat je overal laat terug komen en dus ook op je puzzel. Het aantal stukjes is het aantal gasten op de bruiloft! Iedereen kan op een puzzelstukje zijn wens schrijven. Zo kun je samen nog een avondje lekker puzzelen om alle wensen te lezen.

10. Vintage borden en schotels


Verzamel mooie vintage borden bij de kringloopwinkel of in antiek winkels die leuk bij elkaar passen. Bijvoorbeeld allemaal een bepaalde kleur, of juist een goud accentje. Laat hier mensen leuke teksten opschrijven met servies pennen. Later hang je deze aan je wand.

Zat er een leuk idee voor je bij? Of heb je zelf een beter idee voor een leuk gastenboek? Laat het me weten via facebook! Meer foto's en ideeën kun je vinden op mijn pinterest pagina.

Xx Jody

bron foto's: pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten