zondag 19 mei 2013

5 redenen om een babyshower te organiseren
“Wat zeg je? Een Babydouche?”

Dat deze reactie wordt gegeven op de vraag: “wanneer gaat de babyshower plaatsvinden?” geeft al aan dat niet iedereen op de hoogte is van deze trend. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor een babyshower te organiseren, al dan niet als verrassing voor de aanstaande mama.

Het fenomeen babyshower komt overwaaien uit Amerika waar ze niet vies zijn van een feestje en ieder moment aangrijpen voor een zogenaamde shower.

Voor iedereen die nog twijfelt of ze wel of niet een babyshower moeten regelen, hieronder 5 redenen om het vooral wel te doen!!


 
1. Altijd reden voor een feestje!!
 

 
 

Doe zoals de Amerikanen. Waarom zou je een reden voor een feestje ongemerkt voorbij laten gaan? Het is tenslotte niet zomaar iets. Iemand in jou omgeving wordt een mama! Zeker een bijzonder moment om op te proosten!

2. In de spotlights

 


Vanaf het moment dat ze weet dat ze zwanger is, moet de mama-to-be ineens van alles gaan regelen. Ze is ontzettend druk en alles is natuurlijk super spannend. Het huis moet Ukkie-proof worden gemaakt en dat levert een hoop zorgen op. Juist daarom is een babyshower een heerlijk ontspannen moment voor de aanstaande moeder. Ze kan lekker onderuit zitten en genieten van alle leuke dingen die speciaal voor haar worden geregeld.

3. Baby uitzet verzamelen


Een babyshower is voor de mama-to-be een goed moment om wat nuttige babyspulletjes te verzamelen. Een baby kost al genoeg dus waarom niet jezelf lekker laten verwennen.  Denk aan flesjes, luiers (in de vorm van een luiertaart), kleertjes en andere leuke dingen. Je kunt ze nooit genoeg hebben.

4. Herinneringen makenDe baby maakt het hele feest dan zelf niet mee maar je kunt leuke foto’s, herinneringen of andere gebeurtenissen bespreken en vastleggen voor je baby. Laat iedereen raden wanneer de baby geboren wordt en of het een jongen of een meisje wordt. Of laat bijzondere wensen opschrijven voor de baby. Verzamel alle foto’s van de dag in een fotoboek. Op deze manier kun je later altijd terug kijken naar deze dag.

5. Bier en luiers


 

Okee de bovenste 4 redenen zijn vooral voor vrouwen. Maar waarom wordt er voor de aanstaande papa geen leuke middag/avond geregeld? Er veranderd tenslotte straks in zijn leven ook een hele hoop!
Oplossing: een bier en luiers feestje! Geen geklets over borstvoeding en kleertjes, maar bier en sigaren om de middag mee door te komen. Regel een poker tafel en een paar goede zonnebrillen. Inzet van het spel? Geen geld, maar luiers!

Overtuigd? Wil je ook graag een babyshower gaan organiseren? Hou mijn blog in de gaten voor de leukste tips qua styling en invulling van de middag!
 
Xx Jody

bron foto's: eigen archief en pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten