zaterdag 6 april 2013

Online wedding


We leven steeds meer en meer in een online en digitale wereld. Eind 2012 had al 61% van de mobiele telefoongebruikers een smartphone en al 4,3 miljoen Nederlanders een tablet. Deze aantallen blijven maar stijgen en hierdoor zijn steeds meer mensen online te vinden.  
Op Facebook en Instagram kun je al meekijken met de belangrijkste (en ja ook de minder belangrijke) momenten van andermans leven.  En laat nu net een van de belangrijkste momenten van je leven eraan komen… je bruiloft! Als online junkie wil je natuurlijk dit belangrijke moment in je leven op het web zetten! Maar hoe kun je dit precies uitvoeren en vooral hoe kun je je eigen voordeel halen uit onze online wereld? Hieronder vind je de leukste ideeën voor een digitale bruiloft!
 
1. Instagram 

De makkelijkste manier om je bruiloft online te maken is het gebruik van instagram te promoten. 
Eigenlijk kun je spreken van instagram als de wegwerpcamera 2.0. Je krijgt namelijk foto’s vanuit het oogpunt van je gasten en niet alleen van je fotograaf. Erg leuk want niet alleen maken de gasten foto's van verschillende hoeken, maar zo ben je ook op de hoogte van alle leuke momenten op je feest. Zelfs als je zelf op dat moment lekker aan het dansen was of even naar het toilet. Het voordeel van instagram boven wegwerpcamera’s is de kwaliteit van de foto’s en het feit dat je de foto’s digitaal hebt.
 
Hoe werkt het? Zet een bord neer bij de ingang van je feest of maak leuke kaartjes om je gasten van je instagram actie op de hoogte te stellen. De bedoeling is dat iedereen die instagram gebruikt leuke foto’s maakt en die post met #jouwfeest. Op deze manier kun je achteraf alle foto’s terug vinden!

 
Bron: pinterest

Naast de bovengenoemde voordelen is het voortaan ook erg makkelijk om je instagram foto’s te verwerken in leuke canvasdoeken/iphonehoesjes/koelkastmagneten en ga maar door. Hieronder de leukste websites waar je de gemaakte foto’s kunt omtoveren in een leuk aandenken van je bruiloft.

fabstagram

 
instawall
 

En om te zorgen dat je geen overload aan dronkenmans foto’s krijgt, kun je je gasten natuurlijk ook een beetje de goede richting op sturen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het leuke template op:
diyweddingtemplates
 
Je kunt hier kaartjes van maken waarop je aangeeft waar je graag leuke foto’s van wilt. Kun je gewoon zelf uitprinten en op de tafels leggen of uitdelen aan je gasten. Voor het idee hier onder een foto van Pinterest hoe zo iets eruit zou kunnen zien.Bron: pinterest
2. Flash Mob

Het is de dag van je bruiloft om een uurtje of 11 ‘s avonds. Je bent lekker ontspannen want de dag is goed verlopen en het is een mega leuke dag. Het feest is in volle gang en je staat te dansen op de dansvloer. Het volgende nummer start, een van je lievelingsnummers. Aan je rechterkant doen ineens een paar mensen een dansje. Je denkt: “leuk, waar zullen ze dat nou weer van kennen?” Dan beginnen de mensen links van je ook mee te doen. Sterker nog, als je om je heen kijkt zie je dat iedereen in de zaal mee doet. Je kijkt je man aan om te kijken of hij er iets van snapt en tot je stomme verbazing begint hij ook mee te dansen! Wat is dit?? Flashmob!

Een originele manier om je man, vrouw, het bruidspaar of je gasten mee te verrassen. Een Flashmob! De hele zaal doet mee met je dansje. Erg leuk ook als openingsdans want je hebt meteen iedereen van zijn stoel en op de dansvloer.

Hoe ga je te werk? Maak een filmpje van jezelf waarin je het dansje stap voor stap uitlegt. Simpel is hierbij het code woord! Die hippe zus van de bruid kan je dans misschien erg snel onder de knie krijgen, maar hou er rekening mee dat opa Willem van 86 en tante Truus “met-dat-gekke-been” ook mee moeten kunnen doen! Als je filmpje af is zet je dit op You tube. Via e-mail stuur je al je gasten de link door en geef je aan dat er van ze wordt verwacht dat ze het dansje onder de knie hebben op de grote dag. En dan maar afwachten tot HET nummer wordt gedraaid. Kijk hieronder op You tube voor een paar leuke instructie video’s zodat je een beetje een idee krijgt.


Naast dat dit natuurlijk ontzettend gaaf is op je bruiloft is het ook een leuk idee voor een huwelijks aanzoek!

3. App

Waar je een paar jaar geleden al helemaal up to date was met je eigen website, ben je dat nu pas met je eigen App. Op weddingpartyapp.com kun je gratis je eigen wedding app aanmaken. Gasten kunnen deze app op hun telefoon zetten en zo foto’s berichten en andere leuke dingen met jullie en elkaar delen. Er kan een tijdlijn gedeeld worden en hier kunnen ook leuke foto’s aan worden toegevoegd. Daarnaast staat deze app in verbinding met facebook en eventueel een andere leuke bruiloft gerelateerde website.  

Handig aan deze site is dat de app zowel voor Iphone als Android beschikbaar is en dat het helemaal gratis is om een app aan te maken.

Als je met deze tips nog niet digitaal je bruiloft in gaat weet ik het ook niet meer. Mocht je graag een van deze ideeën willen toepassen op je bruiloft maar er toch niet helemaal uitkomen kun je altijd mijn hulp inschakelen via facebook: facebook.com/Out-of-the-box
Xx Jody

Geen opmerkingen:

Een reactie posten